Amit a varázsvesszőről tudni kell

A varázsvessző elmélete

Áttekintő

A varázspálca - más néven varázsvessző - egy nagyon egyszerű eszköz a bennünk lakó, a tudomány által még meg nem magyarázható képességek használatához, fejlesztéséhez. Már feljegyzett történelem előtti időkben is használták, s lényegében mit sem változott évezredek óta. Többféle előfordulási formája ismeretes mind anyagát, mind formáját tekintve.
Az ősi idők óta használt forma. Speciális fából (általában mogyoróból, fűzfából) készült Y alakú ág, vagy hasíték.
Pálcák napjainkban gyakrabban használtak a fém alapú pálcák. Általában két pálca, de lehetséges már egyetlen pálcával is méréseket végezni.

A működése

Mielőtt bárki konkrét mérésbe kezdene, ismerkedjünk meg a varázspálca működésének elméletével. Az okkult eszközök néha működnek hozzá nem értő személy kezében is, de még az ilyen esetekben is növeli a működés hatékonyságát, pontosságát a megfelelő használat. A többség számára azonban csak a hozzáértés, a mélyebb összefüggések ismerete fogja helyes működésre bírni az eszközt. Ez segít elkerülni a csalatkozásokat is, mely oly sok misztikus tudást sározott már be.

Miért? Mert valójában nem a pálca varázserejű, hanem a személy, aki azt használja. A pálca, mint oly sok okkult eszköz, csak segít felszínre törni a belső jelzéseket. Tömören fogalmazva a varázspálca egy misztikus katalizátor.

A különleges érzékelés nem a pálcában történik, hanem a mérést végző személyben. A pálca csak segít jelezni a belső reakciókat, csak felerősíti a kapcsolatot, kontrasztosítja az energiákat.

Hogyan segít a pálca jelezni a belső érzékelést?

Aki nem űzi még magas fokon az okkult tudományokat, nincs tisztában legbelső világának jelzéseivel, az képtelen észlelni lelkének apró rezdüléseit. Éppúgy képtelen észlelni és irányítani legbelső tudatalattiját, mint ahogy a szívverését sem képes tudatosan befolyásolni.

Ez egyrészt rossz, mivel nem veszi észre a legbelső érzékeinek jelzéseit, ám éppúgy jó is, mivel nem is képes ezen jelzések befolyásolására, így elnyomására sem.

Foglaljuk hát össze, valójában mit is csinál a pálca:

 • Fizikai jelerősítőként működik. Minél labilisabb a pálca, annál érzékenyebben reagál a kéz apró rezdüléseire, így felerősíti azt. Helyes kéztartással kombinálva, a billenési határon való átlendüléssel kimozdulva egyensúlyi állapotából, még nagyobb kitéréssel jelzi a kéz, önmagában szinte észrevehetetlen rezdüléseit. Természetesen a túl labilis pálca vagy az ügyetlen kéz örökös kibillenésre fogja késztetni a pálcát. Helyes tartása sok gyakorlás igényel.

 • Koncentrációs pontként működik. A gyakorlatlan embereknek nehéz koncentrálni, összpontosítani. A pálcával való fizikai tevékenység, és a pálca maga is, segít koncentrálni, a figyelmet egy pontra összpontosítani. A pálca helyes kezelésének betartása már önmagában is fokozza a koncentrációs képességet.

 • Energia-antennaként működik. A pálca - amennyiben megfelelő anyagból és formával készül - képes átvenni a használója bioenergetikai terét - auráját. Érdemes észrevenni, hogy az így meghosszabbított aura egy érdekes különleges tulajdonsággal fog bírni. A pálca körül ugyanis egy vékony, de hosszú aura keletkezik, mely kölcsönhatásba lépve a környezetében található erőterekkel, sokkal nagyobb forgatónyomatékot képes kifejteni a forgástengelyére, mint a hétköznapi életben egymásra ható erőterek.

A pálcák hatékonysága

Egy pálca hatékonyságát azzal jellemezzük, hogy az őt érő hatásokat - mind a környezet felől, mind az őt használó ember felől - milyen hatékonyan képes továbbítani, jelezni. Ez több összetevőtől is függ:

 • A pálca anyagának hatékonysága. Ez egyértelműen az anyagra jellemző tulajdonság. Bár a gyakorlati életben ma már általában fémeket használunk pálcák készítésére, meglepő módon néhány gyakori fémnek rosszabb ez az értéke, mint bizonyos fafajtáknak. Fák közül sem a mogyoró vagy a fűz vezet ezen érték tekintetében, bár tagadhatatlanul jó helyezést értek el. Mindezek ellenére a fák és más élő anyagok használata mégis kerülendő, ugyanis ezek, mint néhai élő szervezetek, saját aurával rendelkeznek, ami nagyban rontja az átvevő képességüket. Persze megfelelő elkészítési eljárásokkal ez ellensúlyozható, de ez már magas szintű ismereteket igényel.

 • A pálca alakjának illeszkedés az őt használó személyhez. Minden személyhez tartozik egy ideális pálcaméret, ami több értéktől is függ. A teljesen pontos, személyre szabott pálcaméret csak egyedi elemzés után állapítható meg, de 80%-os illeszkedési hatékonyság már elérhető csupán néhány fontos adat ismeretében. Ezen szükséges információk a következők:

  • A használó magassága

  • A használó testsúlya

  • A felkar hossz (könyök és váll közötti távolság cm-ben)

  • Az alkar hossz (könyök és csukló közötti távolság cm-ben)

  • Tenyér szélessége (A négy ujj tövében a csontok távolsága mm-ben)

  • Hüvelykujj szélessége (A legszélesebb helyen mm-ben)

  • A hüvelykujj hossza (A két ujjperc hosszának összege mm-ben)

  • A mutatóujj hossza (A három ujjperc hosszának összege mm-ben)

 • A pálca érettsége. Ez egy nehezen mérhető érték. Azt tudjuk róla, hogy új pálca használata esetén 0%, s az idő múlásával folyamatosan növő érték. Sokan állítják, hogy ez az érték egyszerűen csak a pálca és használójának közös rezgésszámra való hangolódása, de ez nem ilyen egyszerű. A pálcát nem elég csak kézben tartani, hogy átvegye tulajdonosa rezgéseit. A pálca fizikai érintése ugyan növeli az összhangot, de igazán akkor szinkronizálódnak az erőterek, ha használja valaki a pálcát. És természetesen, ha bárki más használja a pálcát, akkor ez az érték romlik, hiszen akkor a másik személyhez kezd alkalmazkodni az eszköz. Tehát ez az érték a pálcát folyamatosan és kizárólagosan használó személy használati idejétől és a használati gyakoriságtól függ. Mivel a való életben nem lehetséges teljesen energiamentes területet találni, a pálca mindig is ki lesz téve idegen erőterek hatásainak. Így ha sokáig nem használja valaki a pálcáját, már az is csökkenteni fogja ezt az értéket. Természetesen léteznek professzionális pálcatartó dobozok, melyek becsukott állapotban leárnyékolják, és szinte nullára csökkentik a környezeti erőterek hatását a pálcára. Az ilyen dobozok azonban sajnos nem olcsóak.

A pálca hatékonysága e fenti három hatékonysági érték együttese. Mivel azonban a pálca érettsége határozottan a használattól függ, új pálca beszerzésénél csak az első két szempontot szoktuk figyelembe venni, aminek emiatt külön nevet is adtak: ez a pálca kezdeti hatékonysága vagy más szakirodalomban alap hatékonysága (bázis hatékonyság).

Új pálca beszerzésénél érdemes tehát megtudni, mennyire hatékony az adott eszköz. Amennyiben az eladó nincsen tisztában e fogalommal, nem ajánlott onnan a pálca beszerzése. (Sajnos, aki komolyabban foglalkozik ezzel a területtel, hamar rájön, mennyien próbálják meg kihasználni azt a tényt, hogy ma még az okkult ismeretek terén hiányzik ritkaság elterjedtsége nem túl nagy.)

Hogyan használjuk a varázsvesszőt?

Ezen az oldalon csak a varázsvessző használatának alapjait fogom megtanítani neked. Ehhez szükséged lesz 1 darab L alakú mérőpálcára, amiről az elméleti részben már szóltam. Ha ezzel az egy pálcával már tudsz mérni, úgy elsajátítottad az alapokat. Az ajtó kinyílt...

 1. Vedd a jobbik kezedbe a pálcát. (Jobbkezeseknek jobb kézbe, balkezeseknek bal kézbe.)
  Tenyered fordítsd úgy, hogy hüvelyk ujjad felfelé néz, tenyered pedig függőlegesen áll. Az ujjaid gördítsd össze, mintha egy kb. 2-3 cm vastag oszlopot fognál. A pálca rövidebb szárát illesszed a tenyeredbe, úgy, hogy alsó vége a tenyered belső felületén támaszkodjon. Fontos, hogy támaszkodjon, mivel a hosszabb, vízszintesen álló szára nem érhet a kezedhez!

  A pálca csak két ponton érhet a kezedhez! (Mindkét ponton a pálca rövidebb szára.) Az alsó részén, ahol a tenyeredre támaszkodik, és felül, ahol a hüvely- és a mutatóujjad közötti részen a mutatóujjad tövénél támaszkodik.

  Megjegyzés: A pálca rövidebb szárát gyakran egy fém csőbe helyezik. Ez arra hivatott, hogy a kéz tapadása, súrlódása ne fogja vissza a pálca mozgását. Ez valóban kisebb súrlódást eredményez, azonban csökkenti a testeddel való kapcsolattartást is. Én kezdeti gyakorláshoz nem javaslom. Nehezebben található és tartható meg így a pálca egyensúlyi állapota. Azonban, ha már cső nélkül biztonságosan tudsz mérni, nyugodtan próbáld ki, milyen csővel. Ha tetszik, használhatod úgy is.

  Próbáld meg megtartani a pálcát, hogy ne essen ki a kezedből. Az ujjaid ne záruljanak teljesen össze, hogy ha a pálca ki akarna fordulni a kezedből, kitudjon. Egyensúlyozz. Érezz rá a pálca súlyára, tömegére, mozgékonyságára. Próbáld úgy tartani, hogy a hosszabbik szára minél inkább vízszintes legyen, és előre felé álljon, a tested síkjára merőlegesen. Észre fogod venni, hogy ferdébben áll a pálca, minél lejjebb engeded az előremutató végét, annál stabilabban, könnyebben tudod tartani. Ez igaz, de annál kevésbé érzékeny. Azt is észre fogod venni, hogy minél feljebb emeled a végét, annál labilisabb. Lesz egy pont, ami felett már kifordul a kezedből, és nem tudod egyenesen tartani. Próbálj meg ráérezni erre a határpontra, és egy picit maradj alatta. Ez lesz az a szög, amivel hatékonyan fogsz tudni mérni.

  Ha nem sikerül, ne add fel. Próbálkozz, gyakorolj. Ha már megy, de nem vagy elégedett a szöggel, akkor se keseredj el. Idővel egyre jobban ügyesebben fogod tudni használni a pálcát. Egyetlen feltétele van csupán: használd, gyakorolj!

 2. Ha már tudod tartani a pálcát, állj a falhoz, hogy a szoba közepe felé nézz. Pár lépést kell majd tenned. Fogd kezedbe a pálcát, hogy hosszabbik fele arra mutasson, amerre menni fogsz. Tégy pár lépést, és próbáld egyenesen tartani a pálcát. Mivel a mozgással a mérési művelet egyik elemét hajtod végre, ne lepődj meg, ha úgy is mozdul a pálca, ahogy nem várnád. De ne is örülj ennek. MOST NEM EZ A FELADAT! Fontos, hogy az uralmad alatt legyen a pálca, és csak azt jelezze, amit Te akarsz. (Sokan lenézik ezt a lépést, és rögtön mérnének... Ne légy türelmetlen!) Tehát tartsd egyenesen a pálcát, és sétálj át a szobán, vagy ha szabad térben vagy, tégy pár lépést. Lépegess, tartsd a pálcát, és közben gondolj arra, amint van szabad figyelmed, hogy: "Nem mérek semmit".

  Ha ezzel megvagy, pihenj. Ha fáradtnak, vagy gyengének érzed magad, igyál. Az energiákkal való foglalkozás gyakran sok folyadékutánpótlást igényel. Ezzel később is így leszel. Szokj hozzá. Azt jelenti, a szervezeted kapcsolatba lépett az erőterekkel, dolgozott és elfáradt. Ez jó jel. Pihenj picit, majd próbáld újra. Nem elég, ha egyszer sikerül. stabilan, bármikor meg kell tudnod tenni.

 3. Amennyiben már gond nélkül tudsz úgy egyenesen sétálni, hogy kezedben a pálca stabilan áll, próbálj meg a pálcával kanyarodni. Járd körbe a szobát. Meny át rajta keresztben, és fordulj meg, de úgy, hogy a pálca mindig a haladási irányod felé mutasson.

 4. Ha más stabilan tudsz haladni a pálcával úgy, hogy nem jelez, nem tér ki semmilyen irányba, úgy elkezdődhet az első mérési gyakorlat. Mint tanítottam, a pálca katalizátor, a mérés benned zajlik. Ezért legelőször nem a külső erőket kell mérned, hanem a pálca kapcsolatát a bensőddel. Tartsd kezedben a pálcát, stabilan, gondolj erősen arra, hogy "Nem mérek semmit", majd 10-20 másodperc elteltével kezdj el erősen arra koncentrálni, hogy "Jelezz pálca! Térj ki!". Ne lepődj meg, ha elsőre nem történik semmi. Gondolj újra. Ne légy görcsös és merev! Sokan ennél a lépésnél azt a hibát vétik, hogy szinte megmerevedik a kezük, nehogy ők mozdítsák meg a pálcát. Pedig valójában eleinte azt kell tenned. Ha csak nem vagy kiemelkedő tehetség, a pálca eleinte a kezed mozgását fogja követni. De ez nem baj, hisz a pálca csak felerősíti a belső jelzéseidet. Teljesen lényegtelen, milyen úton jut el hozzá az információ. Tehát érd el, hogy kitérjen a pálca.

  Ha a pálca kitért, de kiesett a kezedből, kezd előröl. Ne feledd, gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás!

  Ha sikerült kitéríteni a pálcát úgy, hogy nem esett ki a kezedből, koncentrálj arra, hogy térjen vissza. Gondolj erősen ismét a "Nem mérek semmit" gondolatra. A pálcának vissza kell térnie alaphelyzetbe.

  Ha már ez is megy, akkor gyakorold. Térítsed ki, és térítsed vissza. Figyelj rá, hogy kezed minimálisat mozduljon. A gyakorlás folyamán próbáld a kezet mozgását egyre inkább visszafogni. A végső cél, hogy a kezed ne mozduljon, de a pálca mégis jelezzen. Van aki ezt órák alatt eléri, van akinek napokat, és van akinek heteket kell ehhez gyakorolnia. Rajtad áll, meddig jutsz el. Az okkult tudás mindig a belső erődön, kitartásodon, energiádon nyugszik.

 5. A következő lépés, hogy haladás közben irányítsd a pálcát. Minden mozgásos mérési gyakorlatot úgy kell kezdened, hogy először kiüríted az eszközt és a gondolataidat. Sétálj pár métert úgy, hogy "Nem mérek semmit" gondolattal stabilan tartod a pálcát. Ha megy, elkezdheted séta közben koncentrációval kitéríteni, majd alaphelyzetbe hozni.

  Csináld meg többször. Ha úgy érzed, az uralmad alatt tartod a pálcát, csinál ismét egy üres periódus. akár többször is menj úgy végig a területen, hogy ne jelezzen semmit a pálca.

 6. Eddig csak a belső kapcsolatot építetted ki. Most jön az első mérés, ami végre a külvilághoz kapcsolódik. Ez lesz az első igazi mérés. Ideális esetben először egy teremtett energiát kellene kimérned, de mivel jelenleg nem élő tanfolyamon vagy, első mérésed az egyik legerősebb energiajel megkeresése lesz.

  A gyakorlathoz legalább 5, de inkább 10-15 méteres szabad egyenes térre lesz szükséged. Ez lehet egy folyosó, egy nagyobb szoba, de akár egy park is. (A szabadban történő méréseknél mindig figyelj a szélre! Próbálj meg eleinte szélcsendben mérni.)

  Ez a mérés is az alapgyakorlattal kezdődik, tehát kétszer, háromszor sétálj végig úgy a területen, hogy nem mérsz semmit. Ha ez rendben sikerült, jöhet a következő lépés. (Ha nem, térj vissza az előző gyakorlatokhoz. Míg ez nem megy stabilan, addig ne haladj tovább!)

  Most ürítsed ki a gondolataidat, érzéseidet és koncentrálj arra, hogy "Hartmann vonalat mérek. Jelezd pálca a Hartmann vonalat!". Kezdj el lépegetni. Haladj egyenesen. Ha végigértél a területen és a pálca nem mozdult ki, próbáld újra. Koncentrálj erősebben. Ha kijelez a pálca, figyeld meg, hogy hol jelzett. Jelöld is meg! Ez később fontos lesz! Majd koncentrálj és haladj tovább. Jegyezzed fel pontosan, mi történik.

  Most válassz egy másik helyet, ahol ugyanezt a kísérletet elvégzed. Lehetőleg távol ettől a helytől. Végezzed el itt is a mérést, és jegyezd fel itt is a tapasztalataidat - különös tekintettel a jelzések helyére.

  És végül - ha lehet - egy harmadik helyen is végezzed el ugyanezt a mérést.


  Élő tanfolyamokon nem szólnék többet, mivel a megtapasztalás alapja minden tudásnak. A most következő élmény alapja a további méréseknek, sőt, akár az egész misztikus világszemléletnek. (Láttam már szkeptikus, kételkedő embereket is, akik ennek a gyakorlatnak a végén váltak elkötelezett kutatóivá az okkult tanoknak.) Későbbi tanulmányaid során is ritka lesz az ennyire tagadhatatlan tapasztalás.

  Fontos tehát, hogy a következőket csak akkor olvassad el, ha eljutottál eddig a tanulásban. Ha elvégezted a Hartmann mérés folyamatát 10-15 méteren keresztül. Fontos! Amennyiben tovább olvasod anélkül, hogy eljutottál volna ideáig a gyakorlatban, a saját helyzeted nehezíted meg. Nem zárod ugyan ki, hogy megtanuld valaha is használni ezt az erőt, de tudatod mélyén örökké ott marad majd egy kétely, egy kételkedés, ami mindig visszatart majd. Ne olvassad hát tovább, amíg el nem jutottál a gyakorlásban eddig!

  Ha eddig eljutottál a gyakorlásban, kattints ide, hogy az oldal további része is láthatóvá váljék ...

Hasznosnak találod ezt az oldalt?


Adatvédelmi nyilatkozat ::: This site is designed by Martin Villiam Jensen